Beter ten hele gedwaald, dan ten halve gekeerd

Een betere omschrijving van wat het leven voor mij betekent, heb ik nog niet gevonden. Blijven zoeken, soms links, dan weer rechts aanhoudend. Ja, ook wel eens een paar stappen terug, maar zeker niet helemaal opnieuw beginnen. Kom op zeg. In het dwalen ligt nu net de lol.

En gedwaald heb ik. Was onder meer hasjhandelaar, sociaal werker, bajesklant, steigerbouwer, copywriter, alcoholist, spiritueel zoeker, nomade, cokeverslaafde en relatietherapeut. Genoeg gezien en gedaan om over te verhalen.

Nu ben ik enkel nog opa, kluizenaar, levensgenieter en stukjesschrijver. Ik woon op een afgelegen plek in de Catalaanse Pyreneeën. Lezen was altijd al mijn liefste bezigheid en doe ik nog steeds urenlang elke dag. En zo kwam ik op dit blog. Het is immers altijd makkelijker om andermans werk af te zeiken dan om zelf iets te scheppen.

Maurits de Groot

                             Volgen op Twitter? @beterleesvoer