Off the grid

La Muntada is een landgoed van 45 hectare in Catalonië. Het ligt op ongeveer 400 meter hoogte in de uitlopers van de Pyreneeën aan het einde van een onverharde weg van zo’n 5 kilometer. Er is een buurman op 2 kilometer afstand. Er zijn geen wegen, huizen of elektriciteitsleidingen in zicht. Enkel bergen en (groenblijvende) bossen. Op zo’n 100 meter van het huis loopt een prachtig riviertje met lagunes en watervallen.  Er zijn een paar schuurtjes, wat weilanden, veel bos en een forse groentetuin.

Het door ons in oude stijl gerestaureerde huis zelf staat op een helling en heeft 3 niveaus. De woonoppervlakte is ongeveer 230 m2.  De smalle onderste verdieping bestaat uit een paar kelderruimtes met o.a. de batterijen van de zonne-installatie en een ‘bodega’. Op de middelste verdieping vind je de entree met antieke broodoven, het trappenhuis, een woonkamer/eetkamer/keuken en suite van 42 m2, een inpandig balkon/zomerkeuken, een forse bijkeuken/wasruimte met buitendeur, een toilet en een koele voedselkelder. Op de bovenste verdieping zijn er 4 slaapkamers, een grote badkamer met bad en inloopdouche, een separaat tweede toilet en een groot overdekt balkon. Er is ook nog een kleine vliering.

Het hele huis is voorzien van vloerverwarming, die wordt gevoed door een houtfornuis. Ook de boiler werkt ’s winters op het houtfornuis, ’s zomers gaat dat met zonnepanelen. Mocht je houtstook te omslachtig vinden, is dit eventueel eenvoudig om te bouwen naar een verwarmingsketel op pellets, gas of diesel.

Elektriciteit komt van zonnepanelen, zonodig ondersteund door een 10 kVA generator, die je binnenshuis kunt bedienen. Er is geen aansluiting op het net mogelijk. Wel beschikken we over internet via de satelliet. Nog best snel ook.

Water komt in ruime hoeveelheden uit eigen, natuurlijke bron en wordt omhoog gepompt naar een tank boven het huis, zodat er voldoende druk is. Een filter haalt er de meeste kalk uit.

Wij hebben hier 17 jaar fantastisch gewoond. Om gezondheidsredenen moeten we helaas weg. Het is een oase van ruimte en rust, best ruig, maar toch comfortabel. Wel geïsoleerd. Het dorp ligt op 20 minuten rijden. Het kost je ruim een half uur om in het eerste behoorlijke stadje te komen. Girona Airport is een uur rijden. Een auto is noodzakelijk, maar dat hoeft geen 4×4 te zijn. Verder moet je handig zijn en  tijd overhebben voor onderhoud. Maar zoals wij het hebben beleefd, kun je het paradijs niet veel dichter benaderen.

Voor ruim 5 ton is dat paradijs voortaan van jou.

Meer informatie? Laat hieronder je naam achter.

5 gedachten over “Off the grid

  1. Maurits, ik sprak Nadette dit weekend, maar vergat te vragen naar de status van jouw domein. Is t nog te koop?

 1. Hoi Maurits,

  Wij zijn oude bekenden. Ik ben de dochter van Els en Rex. Ik heb juist plannen om richting Spanje te gaan en jou daar eens te bezoeken als je dat ok zou vinden. En nu lees ik dit. Ik zou graag weer eens contact hebben. Ik hoor wel of dat voor jou ook zo is.
  Diana🌷🌷

 2. Hee Maurits en Mischi
  Ik zie jullie te koop huis op de facebookpagina van Ruuis
  en ik wilde even zeggen dat de foto’s niet echt recht doen aan hoebijzonder mooi het is aldaar bij jullie. Het komt wat grauw over. Wat mij betreft geven ze geen goede indruk en je wilt natuurlijk wel potentiele kopers lekker maken.
  Alleen al als de foto’s met zonneschijn worden genomen oogt het al veel aantrekkelijker . En zo te zien zijn ze niet door een professionele (huizen)fotograaf gemaakt die weet hoe je een huis optimaal kunt laten zien. Ik heb wel foto’s (en visuele tour door huis) van verschillende huizen gezien die ik ken, en die zien er op de foto altijd beter uit dan in de werkelijkheid en bij jullie is het omgekeerde aan de hand.
  Jammer toch, want jullie bieden iets prachtigs aan, wat de tekst ook al zegt. Ook wat foto’s erbij van de geweldige omgeving , t water, de rotsen etc zou een stuk aantrekkelijker ogen.
  Wilde dit toch even aan jullie laten weten. Heel veel succes met de verkoop, hoop voor jullie dat het gauw lukt en jullie naar het zonnigere droge zuiden kunnen. Liefs Josette

 3. Нallоǃ
  Μіѕschiеn іѕ miϳn berісht tе ѕресіfіеk.
  Маar mіjn оudеrе zuѕ vоnd ееn gеwеldigе man hіеr en zе hеbbеn een gеwеldigе relatiе, maar hое zit het met mіϳ?
  Ιk ben 27 ϳааr оud, Νatаliа, uit de Тsϳeсhiѕсhe Republіеk, ken ook dе Еngelѕe taal
  Еn… beter om hеt mеtеen te zеggen. Ιk ben bіsеkѕueel. Ιk ben nіet jаloers oр еen andеre vrouw… voorаl аls we ѕаmen dе lіefdе bеdrijven.
  Ah jа, ik kook erg lekker! еn іk hоu nіеt allееn vаn kоken ;))
  Ιk bеn ееn есhte meіd еn оp zoеk naar ееn ѕerieuzе еn hеte rеlatie…
  Нoe dаn ооk, kunt u mijn рrofіel hier vіndеn: http://firehousibecent.ga/usr-99195/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *